domov
kontakti
kazalo

 
Badminton - ekipno tekmovanje OŠ in SŠ
24.03.2019

Državno tekmovanje v badmintonu za ekipe osnovnih in srednjih šol bo v sredo, 10. aprila 2019, v športni dvorani Medvode.
 

KATEGORIJE - OSNOVNE ŠOLE
Učenci in učenke licencirani ter nelicencirani, ločeno.

KATEGORIJE - SREDNJE ŠOLE
Dijaki in dijakinje v enotni skupini.

PRAVILA - OSNOVNE ŠOLE
ekipnem tekmovanju tekmujejo posebej licencirani in nelicencirani tekmovalci. Pri nelicenciranih lahko nastopajo učenci in učenke, ki v sezonah, 2015/2016, 2016/2017, 2017/2018 in 2018/2019 nimajo točk na nobeni od lestvic BZS.Vsak ekipni dvoboj ima pet iger, obsega pa igro učencev posamezno, igro učenk posamezno, igro učencev dvojic, igro učenk dvojic in igro mešanih dvojic. Ekipa šteje najmanj štiri člane, dve učenki in dva učenca (največ 3 + 3). Tekmovalec lahko v posameznem ekipnem dvoboju igra le dve igri. S področnih tekmovanj se v finale uvrstijo prve tri uvrščene ekipe. Sistem tekmovanja bo določen naknadno. Šteje oz. igra se po badmintonskih pravilih BZS, in sicer na dva dobljena niza do 21 točk (oz. variante skrajšanega sistema).

PRAVILA - SREDNJE ŠOLE
Na ekipnem tekmovanju SKUPAJ v ekipi tekmujejo licencirani in nelicencirani tekmovalci. Ekipa šteje najmanj štiri člane, dve dijakinji in dva dijaka (največ 3 + 3). Tekmovalec lahko igra le dve igri. Vsak ekipni dvoboj ima pet iger, obsega pa igro dijakov in dijakinj posamezno, igro dijakov in dijakinj dvojic, ter igro mešanih dvojic. S področnih tekmovanj se na finalno tekmovanje uvrstijo prve tri uvrščene ekipe. Sistem tekmovanja je odvisen od števila prijavljenih. Igra se po badmintonskih pravilih BZS, in sicer na dva dobljena niza do 21 (oz. variante skrajšanega sistema).

PRIJAVE
Potekajo izključno preko spletne aplikacije ŠŠT>>>
Rok za prijave je do ponedeljka, 8.4.2019.

Uradni razpis tekmovanja je objavljen v spodnji prilogi.


avtor: Jernej Peterlin
foto: arhiv Šport mladih
Priponke