domov
kontakti
kazalo

 
Pokljuka mladino nagradila z novo snežno odejo
19.01.2019

V soboto, 19. januarja 2019, se je v Športnem centru na Pokljuki odvijal že 23. šolski pokljuški maraton. Na Rudnem polju se je različnih dejavnosti udeležilo 1291 otrok in mladih iz 45 slovenskih osnovnih in srednjih šol ter vrtcev.
 


Izpeljavo smo na Zavodu za šport RS Planica ponovno zaupali Nenadu Pilipoviču in njegovi ekipi iz OŠ Gorje. Na prireditvi je poleg ne tekmovalnega dela, kjer so se udeleženci lahko odločili za tek na smučeh na različnih razdaljah, zimske pohode in krpljanje, potekalo tudi osnovnošolsko državno prvenstvo v teku na smučeh. Skoraj 50 centimetrov visoka nova snežna odeja je nekoliko prekrižala načrte pohodnikom, saj so se planinski vodniki odločili, da izvedejo krajši pohod na Planino Praprotnico.

Po končanih razpisanih dejavnostih so se udeleženci lahko preizkusili v različnih igrah in spretnostnih na snegu ter se udeležili predstavitve biatlona. Ves dan so svoje poklice predstavljali tudi pripadniki slovenske vojske in policija.

Z otroki družili tudi pripadniki športne enote slovenske vojske. Tokratni gostje so bili kajakaš na mirnih vodah Jošt Zakrajšek, atletinja Tina Šutej ter judoistki Andreja Leški in Anka Pogačnik.

Tri osnovne in srednje šole z največ udeleženci so prejele spominske pokale, vse pa so sodelovale tudi v žrebu za čokolado velikanko, ki jo je prispevalo podjetje Žito Gorenjka.

V spodnji prilogi so objavljeni vsi rezultati osnovnošolskega državnega prvenstva v smučarskem teku. V fotogaleriji si lahko pogledate utrinke s tekmovanja, še bolj obširno poročilo s fotografijami pa je objavljeno tudi na spletni strani OŠ Gorje.

avtor: Jernej Peterlin
foto: Šport mladih
Slike

Priponke