domov
kontakti
kazalo

 
Na prazniku Športa mladih 2600 otrok
06.06.2018

V Žalcu se je v sredo, 6. junija, na deveti izvedbi Festivala Športa mladih zbralo več kot 2600 osnovnošolcev in njihovih spremljevalcev. Festival je namenjen uradnemu zaključku interesnih programov Športa otrok in mladine, ki jih združujemo pod imenom Šport mladih – šport je moja energija za življenje.
 
Poleg sproščenega dogajanja na posameznih točkah in delavnicah, so se v Športnem parku v Žalcu na državnih šolskih športnih tekmovanjih merili tudi najboljši učenci in učenke v atletiki, najboljši plezalci in plesalke v okviru Šolskega plesnega festivala ter najboljše trojke v košarki 3x3.

Na festivalskem dogajanju so se udeleženci lahko preizkusili v več kot dvajsetih različnih športnih dejavnostih in delavnicah. Med zanimivejšimi točkami so bili športi, s katerimi se mladi ne srečujejo vsakodnevno. S kajaki in supi so veslali v improviziranem bazenu, veslali so lahko tudi na ergometrih, plezali na plezalnem stolpu, skakali na »mini« skakalnici, tekli z nordijskimi rolkami, lovili ravnotežje na deski, na voljo pa je bilo še mnogo drugih zanimivih dejavnosti.

Vzporedno s festivalom so se odvijala tudi tri zaključna tekmovanja Šolskih športnih tekmovanj za šolsko leto 2017/18. Tekmovanja dopolnjujejo dogajanje festivalskemu delu, ob tem pa imajo otroci, ki se merijo za rezultat, možnost okusiti tudi dogajanje na bolj sproščenem delu prireditve.

Organizatorji se že oziramo v naslednje šolsko leto in vabimo vse, da se nam pridružijo na 10. Festivalu Športa mladih.


avtor: Jernej Peterlin
foto: Šport mladih
 
ŠPORTNI IZZIV 2021/2022

 
Spletne aplikacije Šport mladih

  

 
7. Festival Športa mladih 2016 - VIDEO

 
Šolski ekipni kros 2016 - VIDEO