domov
kontakti
kazalo

 
Šolar na smuči 2018 - razpis
28.11.2017

V tej zimi bo akcija "Šolar na smuči" potekala od 22. do 26. januarja 2018. Namenjena je četrtošolcem in petošolcem. Izvajali jo bodo v smučarskih centrih Krvavec, Rogla, Mariborsko Pohorje, Vogel, Cerkno in Kranjska Gora. Rok za prijave je 4. januar 2018.
 
Akcija "Šolar na smuči" je slovenski projekt smučarskega osveščanja šolskih otrok.

Akcija je nastala s ciljem popularizacije smučanja med otroki in vsako leto doseže zelo pozitiven odziv šol po vsej Sloveniji. V akciji vsako leto sodeluje več kot 2000 otrok, ki se s smučišč vračajo z novo življenjsko izkušnjo in iskrami v očeh, predvsem tisti, ki so se s tem športom srečali prvič, takšnih pa je kar polovica. Akcija namreč ponuja enkratno priložnost, da svojim učencem omogočite brezplačen, voden smučarski dan na snegu, na enem izmed smučarskih centrov, ki so vključeni v akcijo.

V tej zimi bo akcija namenjena četrtošolcem in petošolcem, v terminu od 22. do 26. januarja. V organizacijo akcije so poleg pobudnika in nosilca, smučarskega centra Krvavec (Šola snežnih športov Krvavec), vključeni še smučarski centri Rogla (ŠD Alpska šola), Mariborsko Pohorje (ASK Branik Maribor), Cerkno (SD Novinar), Kranjska Gora (ASK Kranjska Gora) in Vogel (SD Bohinj). Ostali partnerji pri organizaciji projekta so Smučarska zveza Slovenije, Zavod za šport RS Planica in Ministrstvo za notranje zadeve – Policija. Še posebej smo ponosni na ambasadorja akcije Šolar na smuči, nekdanjega vrhunskega smučarja, Jureta Koširja, ki bo na vsaki lokaciji po enkrat aktivno prisoten na snegu.

Akcijo podpira tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ki se letošnjemu projektu pridružuje kot častni pokrovitelj.

SMUČARSKI CENTRI
- Krvavec
- Rogla
- Mariborsko Pohorje
- Vogel
- Cerkno
- Kranjska Gora

OKVIRNI URNIK IN VSEBINA
9.00 - prihod šol na zborno mesto na smučišču - odgovorni spremljevalci oziroma športni pedagogi,
9.15 - razporeditev v skupine - odgovorni koordinator centra skupaj z učitelji domicilnih klubov in šol smučanja s pomočjo učiteljev športne vzgoje šol
9.30 - prvi del: pregled opreme in začetek organizirane vadbe(prilagajanje na drsenje, vožnja z žičnico … intenziteta vadbe glede na sposobnosti otrok) pod vodstvom učiteljev smučanja,
11.30 - pavza za čaj, malico
12.15 - drugi del: enostavna postavitev na položnem terenu, ki bi jo vsak otrok presmučal; po možnosti večkrat …
14.30 – zbor vseh skupin v prireditvenem prostoru, kjer otroci dobijo darilo in spominek
15.00 - predviden odhod – odgovorni spremljevalci oziroma športni pedagogi

Število prijav je zaradi omejenih kapacitet smučarskih centrov omejeno na 100 otrok na dan na smučarski center.

Prijave se zbirajo izključno preko spletne aplikacije ŠŠT in se zbirajo do zapolnitve prostih mest. Rok za prijavo je 04. 01. 2018.

Pri prijavah bodite pozorni, da upoštevate kriterije smučarskega znanja, ki so objavljeni v razpisu!

Vse podrobnosti o akciji "Šolar na smučeh 2017" so objavljene v spodaj priloženem razpisu.


avtor: Jernej Peterlin
Priponke