domov
kontakti
kazalo

 
V Žalcu uživalo 2300 mladih
11.06.2017

V Žalcu se je v sredo, 7. junija, na osmi izvedbi Festivala Športa mladih zbralo več kot 2300 osnovnošolcev in njihovih spremljevalcev. Festival je namenjen uradnemu zaključku interesnih programov Športa otrok in mladine, ki jih združujemo pod imenom Šport mladih – šport je moja energija za življenje.
 
Poleg sproščenega dogajanja na posameznih točkah in delavnicah so se v Športnem parku v Žalcu na finalnem tekmovanju v atletiki merili tudi najboljši učenci in učenke s področnih tekmovanj.

Na festivalskem dogajanju so se udeleženci lahko preizkusili v več kot dvajsetih različnih športnih dejavnostih in delavnicah. Med zanimivejšimi točkami so bili športi, s katerimi se mladi ne srečujejo vsakodnevno. S kajaki in supi so veslali v improviziranem bazenu, veslali so lahko tudi na ergometrih, plezali na plezalnem stolpu, skakali na »mini« skakalnici, tekli z nordijskimi rolkami, lovili ravnotežje na deski, na voljo pa je bilo še mnogo drugih zanimivih dejavnosti.

Vzporedno s festivalom je potekal tudi osnovnošolski finale v atletiki, na katerem je nastopilo več kot 600 učencev in učenk, ki so se na zaključno tekmovanje uvrstili z doseženimi rezultati na področnih tekmovanjih, ki so potekala v mesecu maju.

Organizatorji se že oziramo v naslednje šolsko leto in vabimo vse, da se nam pridružijo na 9. Festivalu Športa mladih.

Fotografije s prireditve si lahko pogledate v spodaj priloženi fotogaleriji. Več o atletskem finalu za osnovne šole pa si lahko pogledate na tej povezavi>>>


avtor: Jernej Peterlin
foto: Šport mladih
Slike