domov
kontakti
kazalo

 
Za konec sezone dva šolska rekorda
08.06.2017

V sredo, 7. junija 2017, je v Žalcu potekalo osnovnošolsko državno prvenstvo v atletiki za posameznike. Za naslove šolskih prvakov v šolskem letu 2016/17 se je potegovalo več kot 600 učencev in učenk.
 


Finalno tekmovanje se je že tradicionalno odvijalo v sklopu Festivala Športa mladih, ki je v Žalec privabil še dodatnih 1700 udeležencev.

V atletskem finalu so nastopili učenci in učenke dveh starostnih kategorij, ki so se na finalno tekmovanje uvrstili na podlagi doseženega rezultata s področnih tekmovanj, izpeljanih v mesecu maju.

Zala Istenič na cilju rekordnega teka na 300 m.
Zala Istenič na cilju rekordnega teka na 300 m.
Na stadionu športnega parka v Žalcu smo videli nekaj odličnih rezultatov, ki os bili kronani z dvema novima šolskima državnima rekordoma. Sandro Jeršin Tomassini (OŠ Vič) je s preskočenih 1.84 m nov lastnik šolskega rekorda pri mlajših učencih v skoku v višino, pri starejših učenkah pa je s časom 39,04 s Zala Istenič (OŠ Šentvid) nova rekorderka v teku na 300 m.

V spodnji prilogi so objavljeni vsi rezultati tekmovanja, v priloženi fotogaleriji pa si lahko ogledate utrinke iz Žalca.


avtor: Jernej Peterlin
foto: Šport mladih
Slike

Priponke