domov
kontakti
kazalo

 
Dijakinje Gimnazije Šiška najboljše v nogometu
22.05.2017

V ponedeljek, 22. maja 2017, je v športni dvorani GIB Šiška potekal finalni turnir v nogometu za dijakinje. Naslov srednješolskih prvakinj za šolsko leto 2016/17 je že četrtič zapored osvojila ekipa iz Gimnazije Šiška.
 


Na finalnem turnirju je sodelovala ekipa Gimnazije Šiška, ki je bila tudi gostiteljica tekmovanja, dijakinje iz Srednje gozdarske in lesarske šole Postojna ter dijakinje iz Šolskega centra za pošto ekonomijo in telekomunikacije Ljubljana.

Na prvi tekmi se je domača ekipa pomerila z dijakinjami iz Postojne. Dijakinje iz Gimnazije Šiška so od samega začetka prevladovale v igri. Do odmora so zadele trikrat, v drugem polčasu pa še štirikrat.

Na drugi tekmi se je prvič predstavila ekipa ŠC PET, ki je igrala proti dijakinjam iz Postojne. Tudi tokrat so bile boljše Ljubljančanke, ki so zmagale s petimi goli razlike brez prejetega zadetka.

Tretja tekma je odločala o naslovu državnih prvakinj za šolsko leto 2016/17. Spremljali smo zelo dobro igro obeh ekip. Gimnazijke iz Šiške so hitro povedle z dvema goloma, kar se je na koncu izkazalo za odločilno prednost. Dijakinje iz ŠC PET so rezultat v drugem polčasu znižale, domačinke pa so pred koncem zadele še tretjič in se veselile končne zmage.

REZULTATI
1. tekma
Gimnazija Šiška : SGLŠ Postojna 7 : 0 (3:0)
(Kaja Korošec 5., 8., 25., Neva Kumalič 11., 30., Izabela Križaj 23., Sara Agrež 24.)

2. tekma
SGLŠ Postojna : ŠC PET Ljubljana 0 : 2 (0:5)
(Urška Kepa 5., Nika Pintarič 7., 23., Ana Černelič 24., Jasna Osmanagič 25.)

3. tekma
Gimnazija Šiška : ŠC PET Ljubljana; 3 : 1 (2:0)
(Lara Klopčič 5., Sara Agrež 6., Kaja Korošec 28.; Tjaša Kavšak 25.)

VRSTNI RED
1. Gimnazija Šiška
2. Šolski center za pošto, ekonomijo in telekomunikacije Ljubljana
3. Srednja gozdarska in lesarska šola Postojna

avtor: Jernej Peterlin
foto: Šport mladih
Slike