domov
kontakti
kazalo

 
Dijaki iz Slovenskih Konjic prvaki v nogometu
17.05.2017

V torek, 16. maja 2017, je v mariborski športni dvorani Lukna potekal finalni turnir v nogometu za dijake. Naslov srednješolskega prvaka za šolsko leto 2016/17 je osvojila ekipa iz Šolskega centra Slovenske Konjice – Zreče.
 

Na finalnem turnirju so sodelovale ekipe iz Srednje gradbene šole in gimnazije Maribor, Šolskega centra za pošto ekonomijo in telekomunikacije Ljubljana, Šolskega centra Slovenske Konjice – Zreče in Srednje trgovske šole Maribor.

Na prvi polfinalni tekmi se je domača ekipa pomerila z dijaki ŠC PET iz Ljubljane. V prvem polčasu je bil izid izenačen. Prvi so zadeli domačini, Ljubljančani pa so hitro izenačili. V drugem polčasu smo videli še dva zadetka na vsaki strani, tako da so o zmagovalcu odločali streli iz šestih metrov. Tekma je bila po tretjem strelu odločena v korist Srednje gradbene šole in gimnazije Maribor.

Tudi na drugi polfinalni tekmi smo spremljali izenačeno srečanje. V prvem polčasu so najprej zadeli dijaki iz Srednje gradbene šole Maribor, do konca rednega dela pa smo videli še tri zadetke. O zmagovalcu so ponovno odločali streli iz šestih metrov, pri katerih so več zbranosti prikazali dijaki Šolskega centra Slovenske Konjice – Zreče.

Na tekmi za tretje mesto so bili boljši Ljubljančani, ki so prepričljivo premagali mariborsko ekipo iz Srednje trgovske šole.

V finalu sta se pomerili ekipi iz štajerskega področja. Konjičani so začeli odločno in zadeli že po vsega dvajsetih sekundah igre. Proti koncu prvega polčasa so zadeli še enkrat ter odšli na odmor z dvema zadetkoma razlike. Po dobrih dveh minutah v drugem delu so domačini rezultat znižali, do konca pa sta obe ekipi zadeli še po en gol. Z zadetkom razlike so se naslova državnega prvaka veselili igralci Šolskega centra Slovenske Konjice – Zreče.

REZULTATI
1. polfinalna tekma
Srednja Gradbena šola in gimnazija Maribor : ŠC PET Ljubljana; 5 : 4* (1:1; 2:2)
*po streljanju iz šestih metrov

2. polfinalna tekma
ŠC Slovenske Konjice - Zreče : Srednja trgovska šola Maribor; 4 : 3* (1:1, 2:2)
*po streljanju iz šestih metrov

Tekma za 3. mesto
ŠC PET Ljubljana : Srednja trgovska šola Maribor; 6 : 2 (3:0)

Tekma za 1. mesto
Srednja gradbena šola in gimnazija Maribor : ŠC Slovenske Konjice - Zreče; 2 : 3 (0:2)

VRSTNI RED
1. Šolski center Slovenske Konjice - Zreče
2. Srednja gradbena šola in gimnazija Maribor
3. Šolski center za pošto, ekonomijo in telekomunikacije Ljubljana
4. Srednja trgovska šola Maribor

avtor: Jernej Peterlin
foto: Šport mladih