domov
kontakti
kazalo

 
Popoln dan športa mladih v Kopru
09.06.2016

Tradicionalna športna prireditev interesnih programov Športa otrok in mladine je v Koper privabila več kot 2.700 mladih.
 V Kopru se je v sredo, 8. junija, na sedmi izvedbi Festivala Športa mladih zbralo več kot 2700 otrok in njihovih spremljevalcev iz 250 osnovnih šol. Festival je namenjen uradnemu zaključku interesnih programov Športa otrok in mladine, ki jih združujemo pod imenom Šport mladih – šport je moja energija za življenje. Poleg sproščenega dogajanja na posameznih točkah in delavnicah so se v Športnem parku Bonifika učenci in učenke pomerili za šolske naslove v atletiki in judu, potekalo pa je tudi promocijsko košarkarsko tekmovanje tri na tri.

Na festivalskem dogajanju so se udeleženci lahko preizkusili v več kot dvajset različnih športnih dejavnostih, pripravljenih pa je bilo tudi nekaj zanimivih delavnic. Letošnja novost je bil velik bazen, kjer se je lahko mladina preizkusila v vožnji s kajaki in supi. V sklopu dogodka se je s svojo dejavnostjo ali nastopom na glavnem odru predstavilo nekaj osnovnih in srednjih šol.

Mlade sta nagovorila ministrica dr. Maja Makovec Brenčič in predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije gospod Bogdan Gabrovec. Spodbudno sta jih nagovorili tudi olimpijki Tina Mrak in Veronika Macarol, ki se bosta udeležila OI v Riu, ter slovenski boksarski šampion Dejan Zavec, ki je bil skupaj z Galom Jakičem gost glavnega pokrovitelja prireditve podjetja Petrol d.d.

Vzporedno s festivalom sta potekali tudi osnovnošolski državni tekmovanji v atletiki in judu. Na stadionu Bonifika se je za naslove državnih prvakov v osmih atletskih disciplinah pomerilo več kot 500 učencev in učenk. V športni dvorani Osnovne šole Koper se je za medalje in barve svojih šol borilo več kot 100 judoistov. Košarkarska zveza Slovenije je na prireditvi izvedla zanimivo tekmovanje v košarki tri na tri.

Organizatorji se že oziramo v naslednje šolsko leto in vabimo vse, da se nam pridružijo na 8. Festivalu Športa mladih.


avtor: Jernej Peterlin
foto: Šport mladih