domov
kontakti
kazalo

 
Športno plezanje OŠ - ŠTARTNA LISTA!
22.03.2015

Osnovnošolsko državno prvenstvo v športnem plezanju bo v soboto, 11. aprila 2015, v športni dvorani OŠ Vojnik. V spodnji priponki je dodana ŠTARTNA LISTA!
 

ŠTARTNA LISTA>>>

ORGANIZATORJA
Zavod za šport RS Planica in Planinska zveza Slovenije – Komisija za športno plezanje.

INFORMACIJE: Karli Pintarič, OŠ Vojnik, tel. 031 564952, e-mail: karli.pintaric@gmail.com

DATUM IN KRAJ:
Sobota, 11.april 2015, Osnovna šola Vojnik, Prušnikova 14, 3212 Vojnik

ČAS TEKMOVANJA
10.00: Mlajši učenci in učenke brez in z licenco državnega prvenstva
13.00: Starejši učenci in učenke brez in z licenco državnega prvenstva

KATEGORIJE:
Tekmovalci BREZ LICENC
• mlajši učenci in učenke, letnik 2002 – 2005
• starejši učenci in učenke, letnik 2000 -2001.

Tekmovalci Z LICENCAMI državnega prvenstva
• mlajši učenci in učenke, letnik 2002 – 2005;
• starejši učenci in učenke, letnik 2000 - 2001.

Za učence in učenke letnika 2006 in mlajše šolsko tekmovanje ni organizirano.

Tekmovanje je tudi ekipno. Pri tem štejeta dva najboljša rezultata v vsaki kategoriji, tako med nelicenciranimi kot licenciranimi. Točkuje se po sistemu državnega prvenstva Komisije za športno plezanje.

PRIJAVE
Prijavite se lahko preko spletne aplikacije ŠŠT z navedbo imena in priimka, rojstnega datuma, kategorije, točnega naziva in naslova šole najkasneje do srede, 8.aprila 2015.

Posebej opozarjamo, da prijave potekajo preko e-prijav na šolska športna tekmovanja in da tekmovalce prijavljajo šole in ne klubi.

PRAVILA
Tekmovanje bo potekalo na način, ki se imenuje »plezanje na flash«. To pomeni, da bodo tekmovalci lahko gledali tekmovalce, ki bodo plezali pred njimi. Vse kategorije do starejših učencev in učenk z licenco, bodo plezali z varovanjem z vrha. Starejši učenci in učenke z licenco pa bodo plezali s sprotnim vpenjanjem. Tekmovalci morajo biti v dvorani vsaj pol ure pred pričetkom tekmovanja v svoji kategoriji.
Vsem tekmovalcem se bo meril čas vzpona, ki bo odločal o mestu v primeru enake višine, tako da superfinale ni mogoč. V primeru enake višine in časa si tekmovalca delita mesto. Čas se meri od dviga obeh nog od tal do padca. Če tekmovalec doseže vrh, se čas ustavi ko zadrži zadnji oprimek z obema rokama (pri varovanju z vrha), oz. ko vpne zadnji komplet.
Smeri bodo narejene po barvah, tako da bo za posamezno kategorijo veljala samo določena barva oprimkov.

V SPODNJI PRILOGI SI LAHKO POGLEDATE ŠTARTNO LISTO TEKMOVANJA (tisti, ki ste se z izvajalcem tekmovanja dogvorili za nastop in vas ni na startni listi, boste nastopili na koncu svoje kategorije)!

avtor: Jernej Peterlin
foto: arhiv Šport mladih
Priponke