domov
kontakti
kazalo

 
Smučanje mi pomeni vse ...
12.02.2014

Tina Maze je na smukaški preizkušnji s prvo slovensko zlato medaljo v zgodovini zimskih olimpijskih iger dosegla zgodovinski uspeh. Na veleslalomu pa je dosegla še drugo zlato medaljo v Sočiju. Mi smo malo pobrskali po naših arhivih ter našli članek v reviji Šport mladih iz leta 1997, kjer je avtorica Katja Kobolt Tino že takrat "napovedala" kot prihodnjo zvezdo alpskega smučanja.
 
V Črni se je bliskalo in padale so debele kaplje dežja, ko je bila Tina po celodnevni vadbi še zmeraj polna energije in pripravljena na moje masiranje z vprašanji. Pravi, da je naporno, in če ne bi bilo uspehov, ne bi zdržala takšnega tempa. Letos je bila Tina četrta na "Topolinu", na neuradnem svetovnem prvenstvu. Sicer je na tekmovanjih ni strah, razen če so pomembna in velika. In kaj naredi, če se je loti trema? Od trenutka, ko se zbudi, pa vse do cilja misli na zanke, ki so na progi, in kako jih premagati."

Tina Maze med slalomskimi količki pri 13-ih letih (vir: arhiv Šport mladih)
Tina Maze med slalomskimi količki pri 13-ih letih (vir: arhiv Šport mladih)
Vsak najstnik ima osebo, ki jo spoštuje in se po njej zgleduje. tina ima kar dve - in obe sta seveda smučarki: starejša je Vreni Schneider, druga pa Urška Hrovat. Pri Vreni ji je všeč vztrajnost in njeno smučarsko vrhunstvo.

Prav te lastnosti danes krasijo olimpijsko zmagovalko iz Črne na Koroškem, ki je z zlato medaljo dosegla še zadnji naslov, ki ji je manjkal v bogati športni karieri.

Celoten prispevek iz revije Šport mladih (marec, 1997) si lahko preberete v spodnji priponki.

avtor: Jernej Peterlin
foto: RTV SLO
Priponke

 
ŠPORTNI IZZIVI - ŠŠT 2020/21

 
 

 
Spletne aplikacije Šport mladih

  

 
7. Festival Športa mladih 2016 - VIDEO

 
Šolski ekipni kros 2016 - VIDEO