domov
kontakti
kazalo

 
Osnovnošolsko DP v športnem plezanju
14.04.2013

V soboto, 13.4.2013, je bilo v dvorani Zlato polje v Kranju šolsko državno tekmovanje v športnem plezanju, ki ga prirejata Zavod za šport RS Planica in Planinska zveza Slovenije - Komisija za športno plezanje. Tokrat je tekmovanje znova postavilo mejnik v udeležbi števila mladih plezalcev, saj se ga je udeležilo kar 286 mladih plezalcev in plezalk iz 105 šol (v lanskem letu 243 tekmovalcev).
 
Zadnja leta se število mladih plezalcev zelo povečuje, kar se najbolj kaže prav na šolskih tekmah. Tu se tekmovalci delijo na tekmovalce z licenco Komisije za športno plezanje, ki so že tekmovali na tekmah državnega prvenstva in tekmovalce brez licence, ki tam še niso tekmovali. Največje število nastopajočih pa je prav v kategorijah mlajših učencev in učenk brez licence, kar nas prireditelje najbolj veseli, saj to pomeni, da se nas šport širi in da ima ta tekma vsako leto večji odmev.


Ekipni prvaki so učenci in učenke OŠ Mozirje
Posebnost tekmovanje je tudi razglasitev najuspešnejše šole, ki jo dobimo s seštevkom najboljših dveh rezultatov iz vsake kategorije. Naslov je tokrat osvojila osnovna šola Mozirje, kar je vsekakor posebno priznanje za zelo uspešno delo v času, ko so uspeli v Mozirju pridobiti novo športno dvorano v kateri je velika plezala stena.

Rezultati tekmovanja so objavljeni v spodnjih priponkah.

avtor: Albin Simonič
foto: Šport mladih
Priponke