domov
kontakti
kazalo

 
Mladi doživeli lep dan na Pokljuki
12.03.2017

V petek, 10. marca, je na Rudnem polju na Pokljuki potekal tradicionalni Šolski pokljuški maraton, ki je doživel že enaindvajseto izvedbo. Športni center na Pokljuki je skoraj 1000 udeležencev pričakal v sončnem vremenu in zadostno količino snega.
 
V vlogi vodje prireditve in organizacijskega odbora se je znova znašel športni pedagog na Osnovni šoli Gorje Nenad Pilipovič, ki je s svojo ekipo znova poskrbel, da je prireditev potekala tekoče in brez večjih zapletov. Pri organizaciji je sodelovalo več kot 50 oseb.

V netekmovalnem delu Šolskega pokljuškega maratona so udeleženci sodelovali v teku na smučeh na 2, 5 in 10 km, smučali so na vlečnicah Viševnik ali pa se udeležili različnih zimskih pohodov, med katerimi je bil tudi pohod s tekaškimi smučmi. Poleg tega so se lahko preizkusili tudi v streljanju z biatlonskim orožjem, v različnih igrah na snegu, predstavila pa sta se jim tudi slovenska vojska in policija. Z udeleženci so se družili tudi slovenski vrhunski športniki, ki so zaposleni v športni enoti slovenske vojske. V tekmovalnem delu so se učenci in učenke pomerili v teku na smučeh.

Prireditev se je zaključila z razglasitvijo osnovnih in srednjih šol, ki so na Pokljuko pripeljale največ udeležencev. Prve tri so prejele spominski pokal, šola ki je imela največ sreče v žrebu, pa je prejela 7 kg čokolado podjetja Žito Gorenjka.

V spodnji prilogi so objavljeni rezultati osnovnošolskega državnega prvenstva v teku na smučeh, utrinke s prireditve pa si lahko pogledate v priloženi fotogaleriji.

avtor: Jernej Peterlin
foto: Šport mladih
Slike

Priponke